Lazer Tedavileri

YAG, Argon, SLT Lazer
Retina Hastalıkları
Retina gözün damar ve sinirlerden oluşan ve görme fonksiyonunu sağlayan en hassas dokusudur.

Damar ve sinir yapılarında doğrudan, veya diğer hastalıkların ikincil etkileri sonucu oluşabilecek çok sayıda bozukluk görmeyi azaltabilir.

Günlük pratikte en en sık karşılaşılan retina problemi diabetik retinopati isimli, şeker hastalığına bağlı oluşan kanama ve ödemdir. Hasarlı göz Optik Koherens Tomografi (OCT), Göz Anjiografisi (FFA) ve damlalı göz muayenesiyle incelenerek lazer veya göz içi enjeksiyonu ile tedavi edilir. Eğer bu yollarla sonuç alınamazsa Vitreoretinal (VRC) cerrahi gerekebilir.

Sıklıkla görme azlığına neden olan diğer bir retina hastalığı sarı nokta üzerinde zar oluşmasıdır. Retinanın üstünü kaplayan ince bir zar bulanık görme, kırık veya eğri görme gibi şikayetlere neden olur. İlaçlarla bilinen bir tedavisi yoktur. hafif vakalarda dikkatli takip, orta ve ileri vakalarda cerrahi müdahale (VRC) gerekir.
Retina yırtığı ve dekolmanı sık karşılaşılan diğer bir retina hastalığıdır. Dekolman, retina tabakalarının birbirinden ayrılması demektir. Travma, yüksek miyopi, genetik, şeker hastalığı ve metabolik (sıklıkla hormonal) sebeplerle oluşabilir.

Yırtık aşamasında lazer ile tedavi edilebilir. Yırtık harici sebeplerle oluştuğunda ise hemen her zaman cerrahi müdahale mecburidir.

Size bir telefon kadar yakınız!

Göz sağlığınız birinci önceliğimiz. Özenli bir tedavi için, sizi bölgesinde referans göz merkezi konumundaki SEVGİGÖZ'e bekliyoruz.