Sıkça Sorulan Sorular

Genel
Yaşadığım baş ağrılarının gözlerimden kaynaklanan bir problemle ilgisi olabilir mi?
Gözlerinizdeki kırma kusurları, glokom, şaşılık vb göz rahatsızlıkları kendisini baş ağrısı ile gösterebilir. Göz doktoruna yaptıracağınız kapsamlı bir göz muayenesi ile gözlerinizden kaynaklanan problemler varsa ortaya çıkarılabilir.
Şeker hastalığı veya hipertansiyon gözlerimi etkiler mi?
Bu tür bazı kronik hastalıklar göz bulgularınızı olumsuz yönde etkileyebilir ve görme kayıplarına dahi sebep olabilirler. Bu nedenle, başta şeker hastalığı ve hipertansiyonu olan kişilerin belirli aralıklarda göz muayenesi olmalarında fayda vardır.
Çocuklarda ilk göz muayenesi ne zaman yapılmalıdır?
Ülkemizde çocukların yaşı ilerledikçe göz sorunlarının ortadan kalkacağı gibi çok yanlış bir inanış vardır. Çocuklarda şaşılık, göz bebeğinde beyazlık, gözlerde aşırı çapaklanma, gözlerde şekil bozukluğu, göz kapaklarında düşüklük, bir an önce tedavi edilmesi gereken rahatsızlıkların belirtileri olabilir. Çocuklarının gözlerinde herhangi bir anormal durum gören ailelerin vakit kaybetmeden göz doktorlarına başvurmaları çok önemlidir. Çocuklardaki birçok göz sorunu çok acildir ve tedavi edilmez ise kalıcı görme kayıplarına kadar ulaşan olumsuzluklar meydana gelebilir. Yeni doğan çocuğunuz dahil, her yaştaki çocuğunuzu bir göz doktoruna götürüp kapsamlı göz muayenesi yaptırabilirsiniz.
Kornea nakli, göz nakli anlamına mı geliyor?
Tıp dilinde keratoplasti olarak bilinen kornea nakli, halk arasında göz nakli olarak yanlış bir şekilde ifade edilebilmektedir. Günümüzde göz nakli, yani göz küresinin tamamının değiştirilmesi kesinlikle mümkün değildir. Kornea naklinde sadece gözün saydam tabakası olan korneanın değiştirilmesi söz konusudur.
Gözlerde alerji nedir, neden olur?
Polenler ve kimyasal maddeler gibi birçok alerjen, vücudumuzun savunma mekanizmasını harekete geçirirler. Gözlerimizdeki alerjik reaksiyonlar kendilerini kızarıklık, sulanma, batma, kaşıntı gibi belirtilerle gösterebilirler. Bu gibi durumlardan korunmak için bilinen alerjenlerden uzak durabilir ve göz doktorunuzun vereceği ilaç veya göz damlalarını kullanabilirsiniz.
Göz kuruluğu nedir, nasıl tedavi edilir?
Kuru Göz Sendromu (Göz Kuruluğu), gözlerimizi ıslak ve rahat tutacak miktarda gözyaşı salgılanamamasıdır. Bu durum gözlerde batma, yanma ve kaşıntı hissi ortaya çıkarabildiği gibi, gözyaşı bezinde irritasyona bağlı olarak daha fazla gözyaşı salgılanması nedeniyle, gözlerde sulanma meydana gelebilir. Hafif vakalarda, gözü nemli tutabilmek için, gözyaşının yerini tutan yapay gözyaşı damlaları ve jelleri kullanılabilmektedir. Bazı ileri vakalarda, göz doktoru tarafından yapılacak küçük operasyonlar gerekebilmektedir.
Doğuştan renk körlüğü nedir?
Renk körlüklerinin büyük çoğunluğu doğuştandır ve genetiktir.

Aradığınız cevabı bulamadınız mı?

Deneyimli hekim kadromuzla göz sağlığınız konusunda yardıma hazırız.